Odoo • Image and Text

Lokalisera. Ligera. Lyft - Allt utan kablar med TRILOGY 

Ett nytt trådlöst sätt att behandla hemorrojder.

Odoo • Image and Text

HAL-RAR med TRILOGY 

Den nya generationen TRILOGY kombinerar alla de bevisade fördelarna med HAL-RAR procedurerna och flexibiliteten med trådlös teknik. 

För patienter erbjuder HAL-RAR ett säkert och skonsamt alternativ till konventionella behandlingsmetoder som ger effektiv lindring av alla symptom på hemorrojder, även i de mer avancerade stadierna. Detta innebär att artärligation och mucopexi av prolapsande  slemhinna kan göras under en och samma procedur under lokalanestetika, beroende på den enskilda patienten och rådande sjuvårdsrutiner. 

För kirurger ger Doppler-ultraljudsteknik dig fördelen att arbeta utan begränsningar. Med en Bluetooth-anslutning mellan enheten och högtalaren kan du höra systemets signaler för exakt, skräddarsydd detektering av artärer samtidigt som du har friheten att manövrera enheten och den anslutna proben efter behov. Dessutom innebär avsaknaden av en elsladd - som fungerar som en antenn för omgivande elektromagnetisk strålning - att utrustningen är mindre känslig för störning och artärerna kan höras tydligare än någonsin tidigare. 

Är du intresserad av TRILOGY? Kontakta oss idag!

Intresse *
Ditt namn *
Lämna ett meddelande
Odoo - Sample 1 for three columns

Effektivitet

 • Ligeringsfönster i proben för korrekt manuell ligering av upptäckt artär

 • Ljus belysning av operationsområdet

 • Wi-3 HAL-RAR-system för exakt detektering av kärl (t.ex. hemorrojda artärer) med Doppler ultraljudsteknik 

Odoo - Sample 2 for three columns

Patient-vänlig

 • Låg risk för perioperativ smärta

 • Mindre postoperativ smärta

 • Förbättrad livskvalitet och patienttillfredsställelse

 • Kortare återhämtningstid

Odoo - Sample 3 for three columns

Säkert

 • Minimal invasiv kirurgi

 • Färre intraoperativa komplikationer


Odoo - Sample 3 for three columns

Bluetooth-kopplad

 • Enheten är kopplad till bluetooth  med en högtalare för sändningen av de akustiska Doppler-signalerna. 


 

Vill du se video på hur det går till vid användning av TRILOGY, klicka på knappen nedan för att komma till klippet!

Odoo • Text and Image

NHS National Institute for Health and Clinical Excellence (UK) Guidance:

“Current evidence on haemorrhoidal artery ligation shows that this procedure is an efficacious alternative to conventional haemorrhoidectomy or stapled haemorrhoidopexy in the short and medium term, and that there are no major safety concerns. Therefore this procedure may be used provided that normal arrangements are in place for clinical governance, consent and audit.”

NICE interventional procedure guidance 342; Issue date: May 2010 http://guidance.nice.org.uk/IPG342

Odoo - Sample 1 for three columns

Publikationsöversikt

Här nedan finns det en publikationsöversikt på HAL/RAR metoden.


Odoo - Sample 2 for three columns

Litteräröversikt

Här nedan hittar du en litteräröversikt på HAL/RAR metoden.


Odoo - Sample 2 for three columns

TRILOGY live surgery video

Se video för när Trilogy används.


HAL (Haemorrhoidal Artery Ligation)

HAL-metoden är lämplig för behandling av låg till medelgradiga hemorrojder och är extremt effektiv för att behandla symtom på hemorrojder. Ligationerna tjänar till att minska den arteriella blodtillförseln, vilket gör att de hemorrojda kuddarna krymper tillbaka till normal storlek. Denna metod utförs med lätthet med hjälp av TRILOGY.

Odoo - Sample 1 for three columns

Steg 1

Fixerad till TRILOGY enheten, förs proben in i ändtarmen och roteras sedan långsamt för att söka efter artärer. Den högsta dopplersignalen indikerar artärens position.

Odoo - Sample 1 for three columns

Steg 2

När den första artären har hittats, ligeras den med användning av en A.M.I. Sutur med 5/8 nål.

Odoo - Sample 3 for three columns

Steg 3

Enheten vrids sedan igen för att lokalisera ytterligare artärer. När fler hittats, ligeras varje artär enligt beskrivningen i steg 2.

Som regel kommer mellan fem till åtta artärer att hittas under ingreppet. Detta antal kan dock variera från patient till patient och beror också på svårighetsgraden av hemorrojder i varje enskilt fall.

RAR (Recto Anal Repair)

RAR-metoden används för att behandla de framfallande hemorrojder som uppstår under mer avancerade stadier. RAR involverar en eller flera framfallande slemhinnor, som utförs efter att de hemorrojda artärerna har ligerats.

Odoo - Sample 1 for three columns

Steg 1

TRILOGY enheten med ansluten probe placeras i utgångsläget som för ligering. Ligeringsfönstret pekar mot den framfallande hemorrojd som kräver behandling.

Odoo - Sample 1 for three columns

Steg 2

Först görs en första sutur så nära som möjligt. Enheten och proben vrids sedan för att hitta fler slemhinnor.

Odoo - Sample 3 for three columns

Steg 3

Nu påbörjas en running suture, och fortsätter sedan genom en gradvis vridning av enheten, lämna 7 till 10 mm mellan varje stygn. Efter sista suturen, nära Linea Dentata, klipps  nålen av och en knut görs nära det första stygnet. Detta gör att den framfallande vävnaden dras upp mot det första stygnet, där det sedan fästs på plats med en glidknut.

Är du intresserad av våra produkter eller vill du ha ett möte med oss?

FAQ

Varför TRILOGY?
Först kom HAL, sedan var det RAR. Nu finns TRILOGY . Den nya generationen av HAL-RAR utrustningen införlivar toppmodern teknologi i en liten, lätthanterlig enhet för att ge dig den högsta nivån av arbetskomfort. TRILOGY erbjuder det ultimata inom flexibilitet: Bluetooth anslutningen tillåter dig att rotera och manövrera enheten till vilken position du än behöver innan du suturerar genom ligationsfönstret, allt med bekvämligheten och utan besvärande kablar.

För kirurger ger Doppler-ultraljudsteknik dig fördelen att arbeta utan begränsningar. Med en Bluetooth-anslutning mellan enheten och högtalaren kan du höra systemets signaler för exakt, skräddarsydd detektering av artärer samtidigt som du har friheten att manövrera enheten och den anslutna sonden efter behov. Dessutom innebär avsaknaden av en elsladd - som fungerar som en antenn för omgivande elektromagnetisk strålning - att utrustningen är mindre känslig för störningar och artärerna kan höras tydligare än någonsin tidigare. 

 Olika delar av TRILOGY kan användas flera gånger men sedan finns det även delar som bara kan anvndas en gång. Nedan kommer en lista på vad som är en engångs- respektiver flergångsprodukt:

 • RARA Flexi Sond: Levereras steril, endast för engångsanvändning, 5st/box

 • TRILOGY Arm: Levereras icke-steril, kan användas flera gånger, 1 enhet

 • A.M.I. HAL Nålhållare: Levereras icke-steril, kan användas flera gånger, 1 instrument

 • A.M.I. HAL Knotpusher: levereras icke-steril, kan användas flera gånger, 1 instrument

 • A.M.I. HAL Sutur: Levereras steril, endast för engångsanvändning, 36 suturer/box, 5/8 cirkelnål

HAL-metoden är lämplig för behandling av låg till medelgradiga hemorrojder och är extremt effektiv för att behandla symptom på hemorrojder. Logationerna tjänar till att minska den arteriella blodtillförseln, vilket gör att de hemorrojda kuddarna krymper tillbaka till normal storlek. Denna metod utföres med lätthet med hjälp av TRILOGY Sond. 

1. Fixerad till TRILOGY enheten, förs sonden in i ändtarmen och roteras sedan långsamt för att söka efter artärer. Den högsta dopplersignalen indikerar artärens mittpunkt. 
2. När den första artären har hittats, ligeras den med användning av en A.M.I. Sutur med 5/8 nål. 
3. Enheten vrids sedan igen för att lokalisera ytterligare artärer. När fler hittats, ligeras varje artär enligt beskrivningen i steg 2. 

Som regel kommer mellan fem till åtta artärer att hittas under ingreppet. Detta antal kan dock variera från patient till patient och beror också på svårighetsgraden av hemorrojder i varje enskilt fall. 

RAR-metoden används för att behandla de framfallande hemorrojder som uppstår under mer avancerade stadier av sjukdomen. RAR involverar en eller flera framfallande slemhinnor, som utförs efter att de hemorrojda artärerna har ligerats. 

1. TRILOGY enheten med ansluten sond placeras i utgångspunkt som för ligering. Ligeringsfönstret pekar mot den framfallande position spm kräver behandling. 
2. Först görs en första sutur så nära som möjligt. Enheten och sonden vrids sedan något för att hitta fler slemhinnor. 
3. Nu påbörjas en running suture, och fortsätter sedan genom gradvis vridning av enheten, lämna 7 till 10 mm mellan varje stygn. Efter sista suturen, nära Linea Dentata, skärs nålen av ochg en knut görs nära det första stygnet. Detta gör att den framfallandee vävnaden dras upp mot det första stygnet, där det sedan fästs på plats med en glidknut. 

Vill du veta mer?                                       

Vill du att en produktspecialist kontaktar dig? Fyll i formuläret här.

Du är även välkommen att ringa eller maila direkt till oss om du har frågor:

Telefonnummer: +46 (0) 583 560 60

Mail:    sales@solann.se