EPIGLU® sårlim

EPIGLU®  sårlim för hud och munhålan.

Odoo • Image and Text

Sårlim för hud och munhåla

EPIGLU® är ett sårlim som snabbt och smärtfritt tillsluter hudsår och sår i munhålan. EPIGLU® används istället för plåster och förband eller som ersättning för suturer vid mindre sår. Limmet kan med fördel även användas efter mindre kirurgiska ingrepp, t.ex. efter borttagning av vårtor och födelsemärken.

EPIGLU® läggs på i 2-3 lager. Det första lagret härdar omgående (efter ca 10 sekunder), övriga lager 2-3 minuter efter applicering. Ytterligare skydd på såret behövs inte.

  • Behöver inte tas bort utan försvinner gradvis genom nötning och hudens cellförnyelse. 

  • En snabb sårläkningsprocess med mindre smärta och obehag än vid suturer. Ofta med ett snyggare resultat. 

  • Kostnadseffektivt alternativ till suturer. En tub med EPIGLU (3 g) räcker att försluta ca 20 sår. Därtill kommer tidsbesparingar genom att inte behöva lägga bedövningar och boka återbesök för suturtagning.Produktfakta

EPIGLU® är en etyl-2-cyanoakrylat. Den är genomskinlig och jämfört med andra vävnadslim polymeriserar den väldigt snabbt. EPIGLU® har oöppnad en hållbarhet på 36 månader.

Limmet ska helst förvaras i frys, men kan även förvaras i kyl- eller rumstemperatur, då med förkortad hållbarhet. Detta gäller såväl oöppnad som öppnad tub. Öppnad tub ska förvaras stående med korken upp. Förpackningarna är utformade för att underlätta detta.

EPIGLU® användas direkt från frysen.

EPIGLU® ska kasseras då limmet inte längre har en flytande konsistens. 

Produktvarianter

 

EPIGLU®-OP Sterilpack 3 g i en limtub, 20 pipetter, 20 paletter

EPIGLU® Singeldos 5 st engångspåsar med 0,3 ml/cc EPIGLU®
Frågor och svar

Föreligger det infektionsrisk om EPIGLU® används till flera patienter? 
Nej, det finns ingen risk för infektion då appliceringen alltid sker med engångspipetter. Tester vid Fresenius-institutet har klargjort att EPIGLU® inte gynnar mikrobiell tillväxt, utan snarare hämmar det.

Är subkutana suturer nödvändiga med EPIGLU®?

Nej men när sårets omfattning kräver subkutana suturer så görs dessa innan appliceringen av limmet. EPIGLU® är ett vävnadslim för användning på hud och får inte droppas ner i djupa, blödande sår.


Till vilka typer av sår kan EPIGLU® användas till?
Alla typer av sår, skärsår och kirurgiska snitt kan, oavsett längden på såret, tillslutas med EPIGLU® förutsatt att de inte blöder, är infekterade eller är mer än sex timmar gamla. EPIGLU® kan även användas för sår i munhåla och på genitalier.