Om oss

Affärsidé

Solann är ett svenskt medicinteknisk företag som fokuserar på kvinnohälsa och operationsprodukter. Solann etablerades 2004 och har sedan dess växt till att bli en viktig leverantör till vårdpersonal över hela Sverige. Idag är vi på Solann aktiva i Sverige, Norge och Danmark, med huvudkontor i Stockholm. 

På Solann tror vi på innovation. Vi tror att nya produkter kan leda till fantastiska ting och göra en stor skillnad för kvinnor. Vissa företag är rädda för förändring, men på Solann välkomnar vi innovationer som kan driva marknaden framåt. 

Vision

Att skapa en bättre vardag för kvinnor.

Mission

Att erbjuda högkvalitativa produkter till varje kvinna i varje skede av hennes liv.

Karrirär

Vill du bli en del av vårt härliga team? Kolla om vi har några lediga tjänster: 


Möt våra anställda


Company team

Ann Strålman

VD

Tel: +46(0)70 620 88 80

E-mail: ann@solann.se
____

Ann grundade företaget 2004 och har sedan dess varit med och utvecklat det till vad det är idag. Hon har en medicinsk grundutbildning och har varit aktiv i läkemedelsbranschen och medtech branschen i över 20 år. Ann startade företaget med produkterna Homepump och ON-Q, vilket hon än idag brinner för, då det bidrar till att Nöjda patienter går hem®. Sedan starten har det utvecklats till nya produkter och nya sätt att skapa nöjdare patienter. På fritiden gillar hon att plocka svamp i skogen, åka slalom och yoga med väninnorna. 

Fun fact! 

Ann har tidigare jobbat som pilot. Hon har även inseminerat kossor med tjursperma, vilket kanske var vad som väckte intresset för våra inseminerings-produkter?

Company team

Navid Khosravi

Försäljningschef

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: navid@solann.se
____

Navid är utbildad ingenjör från KTH med en master inom logistik. Efter studierna har han jobbat på stora företag som GE Healthcare och Astra Zeneca. Navid har varit VD på flera medicintekniska bolag och han har även arbetat som management konsult innan han till slut kom till oss. Här på Solann axlar han rollen som försäljningschef där han med sin erfarenhet från management, logistik och försäljning bidrar med mycket nya spännande idéer. På fritiden spenderar han tid med sin familj och när han hinner så tycker han om att studera och läsa på om hur man utvecklar företag och organisationer. 

Fun fact! 

Navid börjar varje dag med att försöka springa en halv mil, och sedan tar han en iskall dusch. Han säger att det är därför han har så mycket energi när han kommer in på morgonen. Ingen av oss kollegor har varken orkat eller vågat testa hans knep ännu. 

Company team

Erik Strålman

Marknadsansvarig

Tel: +46(0)70 091 97 97

E-mail: erik@solann.se
____

Erik har studerat Marknadsföring och Entreprenörskap i Gold Coast, Australien och Grafisk Design på Berghs i Stockholm. Just nu går han sin sista termin på sin ekonomikandidat på Lunds Universitet. På Solann har han gjort allt från att packa varor till kundmöten, marknadsföring, upphandlingar och utveckling av företagets affärssystem. Numera har han en inblick i det mesta på företaget och om någon har en fråga är det honom de kommer krypandes till. På fritiden är han på jakt efter Stockholms billigaste öl, han kan stolt berätta att billigast just nu är en bar som ligger ett par minuter från kontoret i Sundbyberg.  

Fun fact! 

Alla på företaget vet att det är Ann som är VD men Erik är helt övertygad om att det är han. Varför vet vi inte. 

Company team

Sebastian Streijffert

Produktspecialist & Inköpsassistent

Tel: +46(0)70 620 88 09

E-mail: sebastian@solann.se
____

Sebbe är sedan tidigare kock men lämnade hackandet och fräsandet bakom sig för nya utmaningar. På Solann började han som orderadministratör men har nu vuxit in i dubbla roller som inköpare och produktspecialist. Har ni några frågor om produkter inom gynekologi så är det Sebbe som är experten! Då han sadlar dubbla roller så fixar han inte bara bra priser utan även snabba leveranser till sina kunder. På fritiden så jobbar Sebbe extra inom restaurang och njuter av att prova nya, extremt överprisade, ölsorter.

Fun fact! 

Sebbe är en liten jäkel på att skruva bowlingkloten när vi har AW, tyvärr är det inte många klot som träffar rätt. 

Company team

Linda Strålman

Marknadsföring

Tel: +46(0)70 541 65 75

E-mail: linda@solann.se
____

Linda har studerat allt för länge och kom äntligen till arbetsmarknaden år 2020 efter studier i Lund, Sydney och Chicago. Hon har en Master i internationell marknadsföring och brand management och sköter idag en stor del av företagets marknadsföring och kommunikation. Hon har även varit ansvarig för rekryteringen under året, vilket hon skött galant då det bidragit till många nya härliga kollegor. Linda har nu under ett års tid letat lägenhet och TILL SLUT hittat en. Ingen är gladare än vi på kontoret som slipper ge input på hennes lägenhetsprospekt på Hemnet. 

Fun fact! 

Linda är företagets egen mensexpert och lär killarna på företaget nya saker varje vecka. 

Company team

Hugo Lundbäck

Orderadministratör

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: hugo@solann.se
____

Hugo tog studenten 2019 och har tidigare jobbat med kundservice på ett spelbolag på Malta. Nu har han sadlat om till kvinnohälsa och blivit vår nya orderadministratör. Hugo började hos oss i våras och en månad efter start så var han med och sprang nära tre mil tillsammans med oss på loppet Ragnar Lake. När vi sa att vi tar för givet att han ska springa med oss under arbetsintervjun trodde han att vi skämtade. Skrattar bäst som skrattar sist tänkte vi! Men Hugo imponerade på alla under loppet och nu verkar det som han fått mersmak då han tjatar varje vecka att vi ska ut och springa tillsammans... :-)  

Fun fact! 

Innan Hugo började på Solann hade han inte sprungit mer än 2km i hela sitt liv. Det var dessutom fem år sedan.

Company team

Alex Joel

Orderadministratör

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: alex@solann.se
____

...

Fun fact! 

...